Održana 18. redovna sjednica Vlade Brčko distrikta BiH

30.4.2013. Članovi Vlade Brčko distrikta BiH su na 18. redovnom zasjedanju usvojili Nacrt Poslovnika o radu Vlade Brčko distrikta Bosne i Hercegovine.
Sa dnevnog reda povučeno je odobravanje Smjernica za izradu nacrta zakona o prevozu opasnih materija u Brčko distriktu BiH, kao i Nacrt Odluke o kriterijima za stambeno zbrinjavanje raseljenih lica koja se žele integrirati na nivou lokalne zajednice Brčko distrikta BiH.

Image for news

Razmatranje Nacrta Odluke o utvrđivanju kriterija za korištenje novčanih sredstava sa pozicija grantovi pojedincima i grantovi neprofitnim organizacijama za 2013. godinu po javnom pozivu u Odjeljenju za privredni razvoj, sport i kulturu u Vladi Brčko distrikta BiH također je povučeno s dnevnog reda, kao i Nacrt Odluke o usvajanju Programa utroška sredstava tekućih grantova u 2013. godini i Informacija o postojanju dugovanja pravnih lica koja učestvuju u postupcima javnih nabavki prema Brčko distriktu BiH, s prijedlogom naplate dugovanja.

Na prijedlog šefice Odjeljenja za javni registar u Vladi Brčko distrikta BiH Cvijete Tanasić usvojene su Smjernice za izradu nacrta zakona o izmjenama i dopunama Zakona o premjeru i katastru nekretnina u Brčko distriktu BiH.

Vlada Brčko distrikta BiH je na ovom zasjedanju usvojila Nacrt Odluke o usvajanju Programa utroška sredstava sa pozicije grantova neprofitnim organizacijama za 2013. godinu Odjeljenja za stručne i administrativne poslove, Pododjeljenja za podršku mjesnim zajednicama, udruženjima građana i nevladinim organizacijama, te Nacrt Odluke o razrješenju Sandre Grgić-Ivanović sa pozicije člana Policijskog odbora iz reda državnih službenika.

Članovi Vlade primili su k znanju Izvještaj o izvršenju budžeta Brčko distrikta BiH za mart 2013. godine i Informaciju o realizovanju aktivnosti iz reformske oblasti strateško planiranje, koordinacija i izrada politika.

2013-04-30-18_Redovna_sjednica-2

Na 18. redovnom zasjedanju Vlada Brčko distrikta BiH primila je k znanju Informaciju o postupcima javnih nabavki u martu 2013. godine, te Informaciju o radu Odjeljenja za stručne i administrativne poslove, Pododjeljenja za javne nabavke za period od 1. 1. do 31. 3. 2013. godine.