Održana 148. izvanredna sjednica Vlade Brčko distrikta BiH

28. 10. 2016. Vlada Brčko distrikta BiH usvojila je jutros na izvanrednoj sjednici Pravilnik o postupku ostvarivanja prava na olakšice pravnih osoba na prijedlog Odjela za gospodarski razvitak, šport i kulturu.

Image for news

 

Na izvanrednom zasjedanju usvojen je i Prijedlog odluke o davanju suglasnosti za angažiranje tri osobe za obavljanje privremenih i povremenih poslova u Odjelu za zdravstvo i ostale usluge.

Na prijedlog ovoga Odjela usvojen je i Prijedlog odluke o odobravanju Programa utroška sredstava za dodjelu subvencija Javnoj zdravstvenoj ustanovi „Zdravstveni centar Brčko“ za razdoblje od 1. 10. do 31. 12. 2016. godine, kao i Prijedlog odluke o odobravanju Programa utroška sredstava za dodjelu subvencija Fondu zdravstvenog osiguranja Brčko distrikta BiH za razdoblje od 1. 10. do 31. 12. 2016. godine i subvencije Fondu za troškove nabave trakica za mjerenje razine glukoze u krvi osiguranicima Brčko distrikta BiH u 2016. godini.

 2016-10-28-148_VSV-Anda_Nikolic

„Odjel za zdravstvo i ostale usluge usvojio je Program utroška sredstava za Javnu zdravstvenu ustanovu i za Fond zdravstvenog osiguranja. Naknada za posljednji kvartal je u iznosu od 2.625.000 KM i nju je po Zakonu o zdravstvenoj zaštiti i po odluci o osnivanju Vlada obvezna doznačiti Javnoj zdravstvenoj ustanovi. Naredna dva programa se odnose na Fond zdravstvenog osiguranja, a ona su za doprinose osobama na temelju zdravstvenog osiguranja u iznosu 1.500.000 KM i 200.000 KM za nabavu trakica za mjerenje razine glukoze u krvi osiguranicima Fonda“, precizirala je predstojnica resornog Odjela dr. Anđa Nikolić.

Nakon razmatranja informacije o izvođenju radova na izgradnji športske dvorane (I. faza) u Mjesnoj zajednici Gornji Rahić donesena je Odluka o davanju suglasnosti za produženje bankovnog jamstva DOO „Renoviru“, Gredice, do konca 11. mjeseca zbog potrebe završetka radova  na ovome objektu.

Vlada Brčko distrikta BiH razmatrala je danas informacije u vezi s iznalaženjem lokacije i rješavanjem problema ukopa lešina pasa lutalica. Prema riječima predstojnika Odjela za poljoprivredu, šumarstvo i vodno gospodarstvo Adnana Pašalića ovaj Odjel u suradnji s Uredom za upravljanje javnom imovinom je u obvezi u narednih petnaestak dana predložiti deset alternativnih lokacija na kojima bi se ubuduće ukopavale uginule životinje.

 2016-10-28-148_VSV-Adnan_Pasalic

„Na taj način smo željeli danas animirati Vladu i skrenuti pažnju da na vrijeme uočimo i lociramo problem i nađemo odgovarajuće rješenje. Dok se ovo pitanje ne riješi mi ćemo s javnim komunalnim poduzećem razmotriti mogućnost nabave pokretnih spalionica kao prijelaznog rješenja za problem uginulih pasa lutalica“, izjavio je Pašalić. 

Na prijedlog Odjela za javne poslove Vlada je dala suglasnost i na Plan i program redovitog čišćenja javnih prometnih površina kao i Program održavanja javnih zelenih površina u Brčko distriktu BiH za 2017. godinu.

Usvojen je Prijedlog odluke o imenovanju člana predstavnika Brčko distrikta BiH u Upravni odbor projekta „Doprinos provedbi CITES konvencije u Bosni i Hercegovini“ na prijedlog Odjela za poljoprivredu, šumarstvo i vodno gospodarstvo.