Održan treći sastanak Komisije za javno-privatno partnerstvo u Brčko distriktu BiH

18.11.2014. U prostorijama Gradske vijećnice danas su se po treći put okupili članovi Komisije za javno-privatno partnerstvo u Brčko distriktu BiH na čelu sa predsjednikom Esedom Kadrićem, a sastanku je prisustvovao i gradonačelnik Brčko distrikta BiH dr. Anto Domić.

Image for news
Prema utvrđenom dnevnom redu razmatrane su informacije u vezi s projektom otpadnih voda, te je ovom prilikom konstatovano da Pravobranilaštvo i Direkcija za finansije Brčko distrikta BiH nisu dali saglasnost za zadnju verziju ugovora dostavljenog od firme WTE Wasertuchnik GmbH. Prema njihovim obrazloženjima spomenuta firma u svom ugovoru, pored ostalog, nije ispoštovala parametre u vezi sa zakonima Brčko distrikta BiH. S tim u vezi donesen je zaključak da se ovoj firmi uputi pismo u kojem će istaknuti nedostatke ugovora kao i insistiranje institucija Brčko distrikta BiH po pitanju prilagođavanja našem zakonodavstvu. Napomenuto je da bez saglasnosti Pravobranilaštva i Direkcije za finansije Brčko distrikta BiH, Vlada neće biti u mogućnosti da ugovor proslijedi u Skupštinu, bez čijeg odobravanja isti ne može biti potpisan.

Na ovu temu upućeno je poslaničko pitanje gospodina Ivana Krndelja, te je zaključeno da se informacija oplemeni sa dodatnim mišljenjima Direkcije i Pravobranilaštva Brčko distrikta BiH, kao i sa detaljima spomenutog pisma firmi WTE Wasertuchnik GmbH.

Tokom sastanka Komisija je usvojila Izvještaj Ureda za upravljanje javnom imovinom Brčko distrikta BiH u vezi s postupkom nabavke i izrade projektnog zadatka za raspisivanje tendera za projekat "Zagrijavanje institucija i javnih ustanova Brčko distrikta BiH".