Održan sastanak s predstavnicima Ureda Evropske banke za obnovu i razvoj u BiH


1.4.2015. Doktor Anto Domić, gradonačelnik Brčko distrikta BiH, razgovarao je danas u prostorijama Gradske vijećnice s predstavnicima Ureda Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u BiH o realizaciji značajnih projekata iz oblasti komunalne infrastrukture u Brčko distriktu BiH. Na sastanku bili prisutni ekonomski analitičar Toshiaki Sakatsume i koordinator za infrastrukturu pri EBRD-u Josip Polić.




Image for news

Tokom sastanka prvenstveno je bilo riječi o projektu izgradnje glavnog transportnog cjevovoda uz zaobilaznicu oko Brčkog, potom projektu izdvajanja industrijskog kolosijeka iz centra grada i revitalizaciji luke za koje je načelno iskazana zainteresovanost za finansiranje. U analizu i razmatranje također su uzeti drugi važni projekti kao što je uređenje industrijske zone, sekundarna vodovodna mreža, upravljanje čvrstim otpadom i otpadnim vodama. Njihova zaiteresovanost bazira se na dobro uređenim finansijama na prostoru Brčko distrikta BiH i pravnoj stabilnosti.
Gradonačelnik Domić je zahvalio Evropskoj banci za obnovu i razvoj što je prepoznala Brčko distrikt BiH kao zajednicu sa kojom vrijedi sarađivati i koju treba podržati u velikim projektima. Izrazio je nadu da će, na osnovu dobrih iskustava, Brčko distrikt BiH i EBRD biti partneri na značajnim projektima.

2015-04-01-Sastanak_s_predstavnicima_EBRD-1

Današnjem sastanku prisustvovali su gradonačelnik dr. Anto Domić, zamjenik gradonačelnika Esed Kadrić, glavni koordinator Vlade Nenad Kojić, šefica Odjeljenja za javne poslove Svjetlana Čivčić, šef Odjeljenja za komunalne poslove Mirza Drpljanin, šef Odjeljenja za privredni razvoj, sport i kulturu Damir Bulčević, direktor Direkcije za finansije Mato Lučić te zamjenici direktora javnog preduzeća "Luka" i "Komunalno" Brčko i predstavnici Evropske banke za obnovu i razvoj, koordinator za infrastrukturu Josip Polić i ekonomski analitičar Toshiaki Sakatsume.