Održan sastanak s predsjednicima mjesnih zajednica

15.01.2015. Šef Odjeljenja za stručne i administrativne poslove Vlade Brčko distrikta BiH Tomislav Stjepanović održao je danas u Omladinskom centru sastanak s predstavnicima mjesnih zajednica na kojem je napravljena zajednička analiza njihovih potreba iz budžeta.

Image for news

 

„U prvom redu smo se željeli zahvaliti predsjednicima mjesnih zajednica na dobroj saradnji u protekloj godini, naročito tokom poplava kada su bili izuzetno aktivni čime su pomogli institucijama i Vladi Distrikta. Napravili smo analizu mogućih problema koji se događaju unutar tih istih mjesnih zajednica“, istakao je Stjepanović.

On je dodao da će od predstavnika Direkcije za finansije dobiti informacije, savjete i uputstva o tome koji su to porezi koje su mjesne zajednice, odnosno njihovi predsjednici dužni plaćati prilikom isplate pojedinih računa.

Kako je naveo šef resornog odjeljenja, upravo iz tog neznanja u proteklih nekoliko godina stvorio nekakav dug mjesnih zajednica prema Direkciji za finansije.

2015-01-15-Sastanak_s_predsjednicima_MZ-Tomislav-2

Milovan Stanković, predsjednik gradske Mjesne zajednice Centar 3, ovom prilikom je rekao da je u ovoj mjesnoj zajednici riješeno skoro 90 posto problema, te da imaju vrlo dobar socijalni program, dok je i predsjednik Mjesne zajednice Ograđenovac Amir Lišić kazao kako očekuje da se i u ovoj godini s Vladom nastavi dobra saradnja.

„Nama je jedini problem voda i nadam se da će se on u ovoj godini početi rješavati jer to nije samo problem Mjesne zajednice Ograđenovac, već i Čanda, Ćoseta, Hukelja i Džigura“, objasnio je Lišić.

Niko Lamešić, predsjednik Mjesne zajednice Gornja Skakava, također je potvrdio da je saradnja sa novim ministrom te šeficom Pododjeljenja za podršku mjesnim zajednicama izuzetna dodajući da će postojeći problem koji imaju sa pitkom vodom nastojati riješiti tako što će tražiti njihovo priključenje na izvor Stjepkovica.