Održan okrugli sto o investiranju u Brčko distrikt BiH

9.3.2012. U okviru obilježavanja 12. godišnjice Brčko distrikta BiH, u velikoj sali brčanske Skupštine, održan je okrugli sto pod nazivom “Izazovi investiranja u Brčko distrikt Bosne i Hercegovine u kontekstu regionalne i prekogranične saradnje”.

Image for news

 

Prisutnima su se obratili gradonačelnik Brčko distrikta BiH dr sci Miroslav Gavrić, predsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH Esad Atić i zamjenik supervizora za Brčko Peter Appleby.

2012-03-09-Okrugli_sto-2

Šef Odjeljenja za privredni razvoj, sport i kulturu u Vladi Brčko distrikta BiH Pero Gudeljević govorio je o kapitalnim investicionim projektima u Strategiji razvoja Brčko distrikta.

Eminentni profesori Univerziteta u Istočnom Sarajevu prof. dr. Milan Tomić i prof. dr. Marin Gužalić obrazložili su pravne i finansijske okvire za investiranje u Brčko distrikt  i  pogodnosti za domaće i strane investitore. Profesor Ekonomskog fakulteta u Tuzli prof. dr. Bahrija Umihanić govorio je o preduzetničkoj infrastrukturi u Brčkom kao izazovu za investitore i šansi za razvoj preduzetništva i zapošljavanja.

2012-03-09-Okrugli_sto-3

Ovo prilikom prikazan je kratki promotivni film o Brčko Distriktu te održana prezentacija renomiranih firmi Brčko distrikta iz oblasti prehrambene industrije „Studen Agrana“ i „Voćar“.