Održan koncert Željka Samardžića


8.3.2014. Povodom 14. godišnjice Brčko distrikta BiH, poznati pjevač Željko Samardžić održao je sinoć na prepunom Trgu mladih dvosatni koncert, u kojem je uživalo nekoliko hiljada građana Brčkog i okolnih mjesta.


Image for news
Željko je, izvodeći svoje najveće hitove, oduševio publiku svih generacija. Uoči koncerta Željka je pozdravio, zaželjevši mu dobrodošlicu u Brčko, gradonačelnik Brčko distrikta BiH dr. Anto Domić.
DSC_0031
DSC_0123

Na prethodno upriličenoj press konferenciji Samardžić je razgovarao s novinarima i izrazio uvjerenje da će koncert u Brčkom biti veoma uspješan te najavio da će istu noć svoju publiku iznenaditi na internetu novom pjesmom „Zrno ljubavi“ a muškarcima je savjetovao da paze svoje žene tokom cijele godine i ukažu im poštovanje a ne samo za Osmi mart jer, kako ističe, upravo se velike ljubavi rađaju iz poštovanja.

DSC_0105
DSC_0113

„Možete očekivati da ću sa svojim bendom i nekim novim pjesmama, siguran sam, napraviti dobru zabavu jer sam poznat više kao dobar zabavljač nego kao veliki pjevač“, istakao je Samardžić u razgovoru s predstavnicima medija.Odgovarajući na njihove upite u vezi s novim albumom  rekao je da trenutno u studiju ima trideset pjesama te da mu je veoma teško odlučiti se koja će se naći na novom albumu. Također je pričao o muzici kao umjetnosti koja spaja ljude, ali i o ljubavi koja je, kako je rekao, nezaobilazna inspiracija za mnoge pjesme.On je, u vezi s pisanjem nekih medija o njegovom koncertu u negativnom kontekstu rekao da se nije libio doći u Brčko.„Ja sam čovjek koji se bavi pjevanjem, profesionalac sam i moj zadatak je da uveselim onoliko ljudi koliko dođe na koncert, a nadam se da me makar žene neće izdati“, šaljivo je rekao Samardžić.

DSC_0050

Ovaj poznati pjevač, koji iza sebe ima pet beogradskih arena, 36 uspješnih koncerata u Sava centru te pune dvorane u svim velikim gradovima u regiji poput Sarajeva, Skopja, Splita i Zagreba, ističe da je mnogo teže sačuvati karijeru nego je stvoriti.
Samardžić je također naglasio da je presretan što se njegov ukus za muziku slaže sa ukusom njegove publike i poželio da se na koncertu pjeva o ljubavi, kao što je to slučaj u njegovim pjesmama.