Obilježena 71. godišnjica Dana ustanka naroda i narodnosti BiH

27.7.2012. Na Partizanskom spomen-groblju u Brčkom polaganjem vijenaca svečano je obilježena 71. godišnjica Dana ustanka naroda i narodnosti BiH. Vijence su položili predstavnici Vlade Brčko distrikta BiH, na čelu sa gradonačelnikom dr. sci. Miroslavom Gavrićem, Skupštine Brčko distrikta BiH, Sindikata Brčko distrikta BiH, Društva "Josip Broz Tito" te političkih partija.

Image for news

Nakon intoniranja himne Bosne i Hercegovine minutom ćutanja prisutni su odali počast žrtvama Narodnooslobodilačkog antifašističkog rata, a predsjednik brčanskog SUBNOR-a Ilija Pajić dodijelio je zahvalnice za izuzetno angažovanje i doprinos u ostvarivanju društvene uloge Saveza boraca narodnooslobodilačkog rata, njegovanje tradicije NOR-a i razvijanje saradnje organizacija boraca NOR-a Stojanu Kašteroviću, Zekerijahu Osmiću i Iliji Kalajdžiću.

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Miroslav Gavrić istakao je ovom prilikom da je tradicionalno obilježavanje ovakvih datuma način da ne zaboravimo svoju historiju i odamo počast onima koji su dali svoje živote u Drugom svjetskom ratu.