Obilježen Svjetski dan voda

24.3.2014. Povodom obilježavanja Svjetskog dana voda, 22. marta, danas je, u prostorijama Omladinskog centra Brčko distrikta BiH, održan okrugli sto pod nazivom "Voda i energija" prilikom kojeg su učenici Poljoprivredno-medicinske škole održali prezentaciju na ovu važnu temu.

Image for news

Vlada Brčko distrikta BiH na čelu sa Odjeljenjem za prostorno planiranje i imovinsko-pravne poslove, a u saradnji sa Odjeljenjem za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu, Omladinskim centrom "Vermont", učenicima Poljoprivredno-medicinske škole, Ekološkim udruženjem "Dar prirode" iz Brke i VIII. osnovnom školom iz Brke, već drugu godinu zaredom, putem zajedničkog djelovanja radi na podizanju svijesti o očuvanju životne sredine.
S nadom da ova manifestacija pređe u tradiciju, direktor JU Poljoprivredno-medicinske škole Sead Bečić iskazao je želju za više akcija sa Vladinim odjeljenjima i nevladinim organizacijama, pomoću kojih bi se ukazalo na mnoge probleme ne samo nepravilnog odnosa prema vodi nego i nepravilnog ophođenja prema životnoj sredini.
"Između ostalog, naš cilj je i da promovišemo i pokažemo rad vrijednih učenika, koji su bili aktivni prošle, a i ove godine. U planu imamo i obilježavanje Međunarodnog dana planete Zemlje, 22. april. To obilježavanje bit će organizovano aktivnostima u prirodi, ali i u vidu predavanja. Cilj i rad naših učenika je zdrava sredina i briga o zdravoj sredini", kazao je Bečić.
U okviru obilježavanja Svjetskog dana voda, organizovana je i proljetna akcija čišćenja, sadnja drveća kao i ozelenjivanje cvjetnih površina u VIII. osnovnoj školi u Brki.

2014-03-24-Dan_voda1