Obilježen Dan majki u Brčkom

13.5.2012. U organizaciji Udruženja žena "Okrugli sto" i Vladinih odjeljenja za zdravstvo i ostale usluge, obrazovanje i privredni razvoj, sport i kulturu, u Domu kulture u Brčkom, obilježen je Dan majki.

Image for news

Prisutnima su se ovom prilikom obratili predstavnici brčanske Ginekologije i Policije te predsjednica Udruženja žena "Okrugli sto" Almerija Petrović, koji su svim majkama čestitali njihov dan. Program su uljepšali učenici osnovnih i srednjih škola te vrtića Brčko distrikta BiH.

2012-05-13-Dan_majki-2

Predsjednica Udruženja žena "Okrugli sto" Almerija Petrović rekla je da ovo udruženje već petu godinu za redom svečano obilježava ovaj dan s ciljem da se ukaže na veliku i značajnu ulogu majki.

"Žene su i majke i domaćice i radnice, a preuzimaju sve veću ulogu u društvenom životu. Svaka žena koja se odluči da postane majka je veoma hrabra, stoga je treba cijeniti, ne samo na današnji dan, nego je neophodno nesebično im pružati ljubav i toplinu", istakla je Petrovićeva.

Svim ženama koje su prisustvovale svečanosti u Domu kulture, predstavnice udruženja "Okrugli sto" simbolično su dodijelile cvijeće.