Nastavak 82. redovne sjednice Vlade Brčko distrikta BiH

25.3.2015. Na prijedlog Odjeljenja za obrazovanje Vlada Brčko distrikta BiH na današnjem redovnom zasjedanju donijela je Odluku o broju učenika za upis u srednje škole Brčko distrikta BiH za školsku 2015/2016. godinu.

Image for news

Na konferenciji za medije šef resornog odjeljenja Cvijetin Nikolić je istakao da će prema projekciji u sve četiri srednje škole Brčko distrikta BiH u narednom ciklusu ukupno biti upisano 968 učenika, dodajući da su ovom odlukom definisani smjerovi, stepen stručne spreme, broj učenika i odjeljenja te da je predviđen upis oko 240 učenika iz susjednih općina i drugih područja.

Prema njegovim riječima Gimnaziju će upisati 154 učenika, Ekonomsku školu 220, Tehničku 330 dok će Poljoprivrednu i medicinsku školu pohađati 264 učenika.

2015-03-25-73_VSV_i_nastavak_82_RSV-Cvijetin_Nikolic

Na prvom nastavku 82. redovne sjednice članovi Vlade također su razmatrali prijedlog zaključka kojim se daje podrška izradi nacrta novog zakona o veterinarstvu u Bosni i Hercegovini, a koji će biti usvojen nakon dodatnog razmatranja na narednom zasjedanju.

Vlada Brčko distrikta BiH donijela je Odluku o odobravanju Smjernica za izradu nacrta zakona o računovodstvu i reviziji u Brčko distriktu Bosne i Hercegovine, kao i Smjernice za izradu nacrta zakona o deviznom poslovanju te Smjernice za izradu nacrta zakona o dopunama Zakona o platnim transakcijama, na prijedlog Direkcije za finansije Brčko distrikta BiH.

Također, odobrene su Smjernice za izradu nacrta zakona o uklanjanju i uništavanju ambrozije, na prijedlog Odjeljenja za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu.