Nastavak 18. redovne sjednice Vlade Brčko distrikta BiH

3.5.2013. U nastavku 18. redovne sjednice Vlada Brčko distrikta BiH razmatrala je Informaciju o obavezama nadzornog organa nad izvođenjem radova. Naime, prilikom održavanja javnih rasprava o nacrtu budžeta Brčko distrikta BiH određeni broj građana je iznio primjedbe da se u njihovim mjesnim zajednicama izvode radovi, a da oni nemaju informacije o tim projektima.

Image for news

Stoga je Vlada na današnjem zasjedanju primila k znanju Informaciju o obavezama nadzornog organa nad izvođenjem radova, uz zaključke da se obavezuje Odjeljenje za stručne i administrativne poslove Vlade Brčko distrikta BiH da svim rukovodiocima organa uprave i institucijama dostavi imena i brojeve telefona svih predsjednika mjesnih zajednica. Pored toga, zaključeno je da Odjeljenje za stručne i administrativne poslove pravovremeno informiše Vladu o ishodima radova, kao i eventualnim problemima, a nadzorni organ nad izvođenjem radova se obavezuje da prije početka radova obavijesti predsjednika mjesne zajednice u kojoj se radovi izvode o datumu početka radova, vrsti radova koji će se izvoditi kao i o roku završetka istih.

Vlada Brčko distrikta BiH primila je k znanju Informaciju o sticanju, uz naknadu, nekretnine označene kao katastarska čestica broj 2007/2 katastarska oblast Brčko 2.

Na ovom zasjedanju članovi Vlade donijeli su odluku o odobravanju programa utroška sredstava sportskom društvu "Medicinar" za učešće na državnom takmičenju u Neumu od 23. do 26. maja 2013. godine.