Nastavak 16. redovne sjednice Vlade Brčko distrikta BiH

19.4.2013.

Vlada Brčko distrikta BiH usvojila je smjernice za izradu nacrta zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prevozu u drumskom saobraćaju Brčko distrikta BiH.

Također, na prijedlog Odjeljenja za zdravstvo, usvojen je Nacrt Odluke o deratizaciji, dezinfekciji i dezinsekciji na području Brčko distrikta BiH u 2013. godini.


Image for news
U nastavku 16. redovne sjednice Vlade odobrena je odluka o usvajanju Programa utroška sredstava tekućih grantova u 2013. godini u Kabinetu gradonačelnika.
Vlada je usvojila Nacrt Odluke o usvajanju akcionog plana jačanja sistema socijalne zaštite i inkluzije djece Brčko distrikta BiH za 2013. i 2014. godinu.
Na ovoj sjednici sa dnevnog reda je povučena tačka koja se odnosila na prijedlog nacrta odluke o zastupanju stranog pravnog lica u Bosni i Hercegovini.
Na prijedlog šefa Odjeljenja za obrazovanje Momčila Poljića Vlada je donijela odluku o prihvatanju inicijative za donaciju za projekat GAP analize na državnom nivou.
Članovi Vlade Brčko distrikta BiH primili su k znanju prijedlog mjera radi omogućavanja vođenja regresnih postupaka uz izjašnjenje pravobranioca Brčko distrikta BiH Ilinke Gavrić koja je navela da su neke od mjera sigurno analiza do sada provedenih postupaka privatizacije državnog kapitala u preduzećima na području distrikta, te preduzete aktivnosti u pravcu predlaganja donošenja zakona o reviziji privatizacije državnog kapitala kao i prava građana.
2013-04-19-Nastavak_16_redovne_sjednice_Vlade-1
Sa dnevnog reda povučen je Izvještaj o dosadašnjim postupcima po zahtjevima za davanje mišljenja o postojanju sukoba interesa u određenim aktivnostima van radnog vremena, sa zaključkom da se do sljedećeg zasjedanja Vladi dostave svi relevantni podaci potrebni u vezi s tim aktivnostima.
Vlada je primila k znanju Izvještaj o radu službenika za etiku za period januar–mart 2013. godine.
Informacija o toku postupaka nabavke radova izgradnje, rekonstrukcije i projektovanja puteva i ulica na području Brčko distrikta BiH povučena je sa dnevnog reda, kao i Informacija o radu Odjeljenja za stručne i administrativne poslove, Pododjeljenja za javne nabavke za period od 1. 1. do 31. 3. 2013. godine.
Isto tako, u nastavku 16. redovne sjednice Vlade povučena je tj. nije razmatrana ni Informacija o postupcima javnih nabavki u martu 2013. godine.
Vlada Brčko distrikta BiH primila je k znanju Informaciju u vezi s ljekarskim i psihološkim pregledima kandidata u procesu izbora policijskih službenika – kadeta za pohađanje osnovne policijske obuke.
Na prijedlog šefa Odjeljenja za javnu sigurnost u Vladi Brčko distrikta BiH Uroša Vojnovića odobrene su smjernice za izradu prednacrta pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o davanju ovlaštenja fizičkim licima za projektovanje, građenje, nadzor nad građenjem i reviziju projektne dokumentacije.
S dnevnog reda sjednice Vlade povučen je i prijedlog imenovanja članova tima za učešće u edukaciji za implementaciju projekta "Razvoja integrisanog, funkcionalnog i transparentnog javnog informativnog sistema za upravljanje javnim investiranjem" u ime Brčko distrikta BiH.