Gradonačelnik Kadrić najavio početak 18. međunarodnog teniskog turnira "BRČKO OPEN 2022“

18.05.2022. U prostorijama Gradske vijećnice danas je održana konferencija za novinare povodom održavanja 18. međunarodnog teniskog turnira „BRČKO OPEN 2022“, a početak turnira najavio je gradonačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Esed Kadrić.

Image for news

Glavni pokrovitelj ovogodišnjeg turnira je Vlada Brčko distrikta BiH, a kako je priopćeno od strane organizatora, u kvalifikacijama za nastup na glavnom turniru učestvovat će 32 tenisera, od kojih će njih 8 steći pravo da igraju glavni turnir.

Međunarodni teniski turnir iz serije FUTURES „BRČKO OPEN 2022“ održavat će se na terenima teniskog kluba „Prohema“ od 21. do 28. maja.

Gradonačelnik Kadrić je u svom obraćanju medijima kazao da Vlada Brčko distrikta BiH nastavlja podržavati sve vrijedne i važne sportske događaje i manifestacije, te da je ovo jedna od najsvjetlijih koja zaslužuje posebnu pažnju i podršku.

„Zadovoljstvo mi je da u ime Vlade Brčko distrikta BiH mogu najaviti da smo po osamnaesti put pokrovitelji međunarodnog teniskog turnira „BRČKO OPEN 2022“, najstarijeg turnira iz ove kategorije u BiH. Raduje nas činjenica da se radi o značajnom međunarodnom događaju u kojem će učešće uzeti predstavnici iz 31 države tako da će Brčko distrikt BiH biti u prilici da ugosti sve mlade sportiste i da bude sredina u kojoj će boraviti mnogo ljudi iz regije, Evrope i svijeta što je najbolji pokazatelj Brčkog kao grada sporta i grada tenisa. Vlada Distrikta će sa svoje strane učiniti sve da i ove godine ova sportska manifestacija bude dobro organizovana i da potvrdi još jednom opravdanost trajanja ovih 18 godina, s očekivanjima da nastavi trajati i u decenijama koje dolaze“, kazao je gradonačelnik Kadrić.

Tomislav Đokić, direktor teniskog kluba „Prohema“ i voditelj turnira, izrazio je zahvalnost na podršci koja nije izostala sve ove godine te istakao da je upravo klub „Prohema“ s najvećim iskustvom u organizaciji ovakvih i sličnih turnira.

Važno je istaknuti da će ove godine učešće na turniru uzeti i dvojica mladih Brčaka, Dženan Baković i Andrej Đokić. Osim njih još pet mladih tenisera iz BiH igrat će svoje mečeve na terenima TK „Prohema“.

Nagradni fond turnira iznosi 15.000 dolara, a pobjednik, osim novčane nagrade, osvojit će 18 ATP bodova.