Na ugroženim područjima angažirana dva helikoptera

18.5.2014. Gradonačelnik Brčko Distrikta BiH dr. Anto Domić, koji se nalazi u mjestu Kopanice u općini Orašje, gdje je danas Sava probila jedan dio obrambenog savskog nasipa, rekao je da je situacija ozbiljna te da Sava i dalje izlijeva. "Spremni smo da za pola sata do sat krenemo sa operacijom čepljenja rupe na nasipu. Ako to uspijemo stanje će biti nešto bolje, ako ne uspijemo stanje će se pogoršavati iz sekunde u sekundu.

Image for news
Organizirali smo helikoptere koje nam je na raspolaganje stavilo Ministarstvo obrane i radimo tzv. ježeve, odnosno čelične šine u obliku iksa koje bi bile osnove za drugi materijal kojim bismo pokušali zaustaviti vodu“, rekao je dr. Domić. On je istaknuo da grad Brčko u ovom trenutku nije ugrožen ali da se ne zna šta će biti ukoliko ovaj dio savskog nasipa ne bude začepljen.
„ Apelujem na mještane plavnih područja Vučilovac, Krepšić, Drenava, Gorice, Marković polje i Plazulje, da se i kod manjih poplava, evakuiraju i pokušaju spasiti materijalna dobra. Da slušaju ljude na terenu koji im pomažu kao i da za sve kontaktiraju službe operativnog centra", poručio je Domić. Podsjećamo da su aktivni brojevi telefona operativnog centra 121 i 123 te 049/211-022 i 049/213-713.