Na Trgu pravde upriličena smotra folklora "Brčaci svome gradu"

8.3.2013.
Osmog marta, u okviru obilježavanja trinaestogodišnjice Brčko distrikta BiH održana je manifestacija "Brčaci svome gradu", na kojoj su nastupile lokalne folklorne grupe iz reda sva tri naroda.



Image for news
Ovaj događaj je prvi put organizovan u okviru proslave godišnjice distrikta, a prisustvovao je veliki broj građana, koji su se okupili na Trgu pravde u Brčkom. Smotra folklora, na kojoj su nastupila kulturno-umjetnička društva iz reda sva tri naroda, dokaz je zajedničkog suživota i dobrih međuljudskih odnosa.
2013-03-08-Smotra_folklora-2
Prisutni građani su mogli da uživaju u bogatstvu folklornog stvaralaštva iz različitih krajeva, a za građane je bio pripremljen i ručak.
2013-03-08-Smotra_folklora-4
Ovu manifestaciju je otvorio gradonačelnik Brčkog dr. Anto Domić, koji je pozdravljajući prisutne istakao da je prijatno iznenađen tolikim entuzijazmom i umijećem u amaterskom djelovanju svih kulturno-umetničkih društava, koji su nastupali ovom prilikom.
"To predstavlja istinske karakteristike ovih mladih osoba, bogatstvo, kulturu i tradiciju, što ujedno doprinosi stvaranju boljeg ambijenta u Brčko distriktu Bosne i Hercegovine", dodao je gradonačelnik Domić.
2013-03-08-Smotra_folklora-3