Milić i Berton potpisali Memorandum o razumijevanju

23.2.2018. Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić i šef Misije OSCE-a u BiH Bruse G. Berton potpisali su Memorandum o saradnji na implementaciji inicijative o izgradnji kapaciteta građana u svrhu donošenja boljih odluka.

Image for news

Memorandum će se provoditi do kraja godine, a podrazumijeva edukaciju predstavnika Vlade, škola, medija, civilnog društva, pravosuđa te omladine.

„Pozdravljam ovu inicijativu koja je došla od strane OSCE-a i koja će sigurno doprinijeti donošenju kvalitetnijih odluka zvaničnika i prepoznati interese građana. Sam memorandum podrazumijeva organizovanje niza obuka o različitim temama, a to su borba protiv diskriminacije, inkluzivna škola, borba protiv korupcije i promocija transparentnosti“, istakao je gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić.

Prije potpisivanja Memoranduma šef Misije OSCE-a u BiH Bruse G. Berton održao je sastanak s gradonačelnikom Sinišom Milićem i njegovim zamjenikom Antom Domićem.

„Prilikom razgovora s prvim ljudima brčanske Vlade dotakli smo se mnogih tema koje su od našeg zajedničkog interesa. Zadovoljstvo mi je što sam imao priliku da potpišem Memorandum o razumijevanju čija je osnovna svrha da poboljša učešće građana u političkom i javnom životu Brčko distrikta BiH“, rekao je Bruse G. Berton.