Glavni koordinator Vlade sa savjetnikom gradonačelnika obišao radove na izgradnji vodovodne mreže u MZ Vučilovac

Glavni koordinator Vlade Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Željko Antić danas je zajedno sa savjetnikom gradonačelnika Brčko distrikta BiH Ljubomirom Nišićem obišao nastavak radova na izgradnji vodovodne mreže u MZ Vučilovac.

Image for news

Antić je kazao da se radi o trećoj fazi radova u dužini od 1.300 metara za koju je izdvojeno oko 160.000,00 KM.

„Kako bi se kompletiralo vodosnabdijevanje potrebno je još za četvrtu fazu oko 300.000,00 KM tj. za oko 2 KM. To ćemo pokušati osigurati u budžetu za 2025. godinu, a sve s ciljem kako bi mještanima koji žive i koji se bave poljoprivredom trajno riješili vodosnabdijevanje. Ova voda će ići sa izvorišta tj. pumpne stanice u MZ Vučilovac, ali mi smo u planu da realizujemo snabdijevanje kompletnog ovog kraja sa fabrike vode na Plazuljama. Taj transportni cjevovod je već došao do Gorica i trenutno se radi na projektovanju glavnog cjevovoda koji ide prema Marković Polju“, kazao je Antić.

Aleksandar Mančić iz Odjeljenja za komunalne poslove Vlade Brčko distrikta BiH kazao je da je rok izvođenja radova 120 dana.

„Ovim tempom kojim se radi radovi će se okončati prije roka. Trenutno smo uradili 500 metara i s ovom trećom fazom realizovat će se dvije trećine projekta. Nakon četvrte faze domaćinstva će konačno imati uredno vodosnabdjevanje“, kazao je Mančić.

Član upravnog odbora MZ Vučilovac Radovan Ostojić kazao je da će nakon završetka radova mještani MZ Vučilovac biti sretni i zahvalio se svima koji učestvuju u rješavanju ovog problema.