Klub mladih "ENTHUSIASMOS" prezentovao svoje fotografije

11. 8. 2010. godine. Multimedijalna sekcija i Klub mladih "ENTHUSIASMOS" iz JU Tehničke škole Brčko distrikta BiH u okviru manifestacije "Savski cvijet 2010" u Udruženju likovnih umjetnika "LIKUM" prezentovali su oko pedeset fotografija mladih umjetnika. Autori izloženih radova su učenici ove srednje škole.

Image for news

 

"Pored izloženih fotografija nalazi se i fotografija učenika Dina Perića iz Gunje koji je na "Festivalu stvaralaštva mladih", održanog u Tuzli u maju ove godine osvojio drugo mjesto na državnom nivou u kategoriji najbolje fotografije. To nas je i podstaklo da radimo dalje i da pripremimo samostalnu izložbu. Inače, ovo je naša prva izložba fotografija", kazala je Nusreta Džinić, profesorica i voditeljica sekcije u Tehničkoj školi Brčko distrikta BiH.

Pored nagrađenih fotografija svoje umijeće Klub mladih "ENTHUSIASMOS"  pokazao je i u kratkom filmu. Novembra 2009. godine, sa kratkim filmom "Kad porastem, bit ću dijete" osvojili su prvo mjesto na regionalnom takmičenju na Omladinskom filmskom festivalu u Bihaću, te prvo mjesto u kategoriji najbolji dokumentarni film na "Festivalu stvaralaštva mladih" u Tuzli koji je održan u maju ove godine.

Realizator programa "Savski cvijet 2010" Zvonimir Marić kazao je da je ovo jedan od načina kako mladima otvoriti vrata i omogućiti im da prezentuju svoje uspjehe i umjetnička stvaralaštva, te dodao da među mladima postoji talenat što omogućava saradnju kako kroz slikarstvo tako i kroz drugi vid umjetnosti.

Izložbu fotografija svečano je otvorio direktor Tehničke škole  u Brčkom  Meksud Bećirović.