Javni registar za potrebe građana otvorio tri nova šaltera

3.6.2013. Predstojnica Odjela za javni registar u Vladi Brčko Distrikta BiH Cvijeta Tanasić održala je danas tiskovnu konferenciju za medije kako bi informirala javnost da je Odjel za javni registar kao pomak u smislu olakšica za potrebe građana otvorio tri nova šaltera čime  će biti smanjeno  vrijeme čekanja  za izdavanje osobnih isprava.

Image for news

„Radi se o jednom šalteru u zgradi Vlade na kojemu se izdaju potvrde o prebivalištu koje su potrebne, prije svega, za podnošenje  zahtjeva za entitetsko državljanstvo. Druga dva šaltera otvorena su u Pododjelu za osobne isprave, šalter matičnoga ureda za izdavanje rodnog lista i uvjerenja o državljanstvu te šalter za ovjeru dokumenata“, istaknula je Tanasićeva.

Ona je izrazila nadu da će se na ovaj način ne samo pomoći građanima, nego i omogućiti da zaposleni u  odjelu učinkovitije rade svoj posao, a građane koji nemaju entitetsko državljanstvo pozvala je da to učine što prije jer je on obvezan stupac u zahtjevu koji se podnosi za novu biometrijsku osobnu iskaznicu.

„Oni građani koji ne upišu entitetsko državljanstvo imati će poteškoće, odnosno neće moći da pribave novu  osobnu iskaznicu“.

U odgovoru na novinarska pitanja predstojnica Odjela za javni registar u Vladi Distrikta Cvijeta Tanasić je istaknula da se tijekom ovoga tjedna očekuje objava odluke u službenom glasniku Federacije BiH o smanjenju pristojbe za entitetsko državljanstvo u Brčko Distriktu BiH, dok se distribucija  najavljenih taksenih markica za administrativne pristojbe očekuje od prvoga srpnja 2013. godine.