Iz Brčkog pomoć narodu Japana

16.3.2011. Gradonačelnik Brčko distrikta BiH, dr. Dragan Pajić je, u svoje i u ime Vlade Brčko distrikta BiH, nakon odluke donesene na 90. redovnoj sjednici, uputio telegram saučešća ambasadoru Japana u BiH Futaou Motaiju, u kome se kaže: „Vlada Brčko distrikta BiH i građani Brčko distrikta BiH upućuju iskreno saučešće narodu Japana zbog nezapamćene prirodne katastrofe koja je zadesila ovu zemlju i odnijela hiljade života.
Kao veliki poštovaoci Vašeg naroda, kulture i istorije, izražavamo najdublje saučešće Vama i porodicama poginulih i nestalih građana Vaše zemlje u razornom zemljotresu i cunamiju. Japanski narod je mnogo puta do sada svojom upornošću i disciplinom prevazilazio poteškoće sa kojima se susretao dajući pravi primjer ostalim narodima šta znači marljivost, organizovanost i odlučnost.
Iskreno i duboko saosjećamo sa vama i dijelimo nadu da ćete brzo prevazići posljedice ove tragedije i želimo iskazati zahvalnost za sve što je Japan u ime prijateljstva učinio za nas proteklih godina.
Želja nam je da bar malo pomognemo u obnovi Japana, zemlje dokazanog prijatelja Bosne i Hercegovine i Brčko distrikta BiH, te je Brčko distrikt BiH izdvojio za pomoć Japanu u ovoj teškoj situaciji 50.000 KM.“

Image for news