Isporučena humanitarna pomoć iz Turske

24.6.2014. Danas je u predvečernjim satima Brčko distriktu BiH, posredstvom humanih ljudi iz Turske općine Bakirkoy u Istanbulu, isporučeno 19.623,30 kilograma robe čija je vrijednost procijenjena na oko 34.000 konvertibilnih maraka, a namijenjena je ljudima ugroženim od elementarnih nepogoda u Brčkom.


Image for news
Ovu vrijednu pošiljku poslao je donator T.C Bakirkoy Belediye Baskanligi, Yazi Isleri Mudurlugu. Humanitarnu pomoć primila je organizacija Crvenog krsta Brčko distrikta BiH koju je Vlada ovlastila za prijem i raspodjelu humanitarne pomoći u Distriktu, a roba je smještena u slobodni skladišni prostor JP „Luka Brčko“. Prema riječima sekretara Crvenog krsta Denisa Šehanovića donacija se ogleda u higijenskim potrepštinama i određenim dezinfekcionim sredstvima, a nalaze se i izvjesne količine kreča te materijala za gradnju. Također, isporučeni su madraci, posteljina, jorgani, deke i ostala roba.
DSC_0748
DSC_0756

Valja istaći da, iako je Brčko distrikt BiH u proteklom periodu pobratimljen sa gradom Samsun u Turskoj, u pružanje pomoći ugroženom stanovništvu priključili su se i drugi gradovi uključujući više istanbulskih općina kao što su Sisli te Bakirkoy u ovom konkretnom slučaju.