Održan „Koncert više izvođača“ u organizaciji HKD „Napredak“ Brčko u okviru obilježavanja 24 godine Brčko distrikta BiH

Povodom obilježavanja 24 godine Brčko distrikta Bosne i Hercegovine u organizaciji HKD „Napredak“ Brčko održana je manifestacija „Koncert više izvođača“.

Image for news

Manifestaciju je otvorio predsjednik HKD „Napredak“ Brčko Mirko Mečić. On je ovom prilikom čestitao 24. godišnjicu Brčko distrikta BiH zahvalivši se predstavnicima izvršne i zakonodavne vlasti na dolasku. Istakao je da je HKD „Napredak“ najstarija kulturna institucija u BiH koja ima tradiciju preko 120 godina te da se ovolikim odzivom pokazuje želja da ovo kulturno društvo nastavi s još većim entuzijazmom u narednom periodu.

Manifestaciji su prisustvovali gradonačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine prim. dr. Zijad Nišić, potpredsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH Ivo Filipović, šef Odjeljenja za prostorno planiranje i imovinskopravne odnose Suvad Mašić i šef Odjeljenja za evropske integracije i međunarodnu saradnju Miroslav Geljić.

Gradonačelnik Nišić je u svom obraćanju istakao da HKD „Napredak“ Brčko ima impozantnu tradiciju dužu od 120 godina.

„Ova institucija štiti i promovira tradiciju, kulturu i povijest Hrvata u Bosni i Hercegovini i Brčko distriktu BiH, ali to je zajednički dom za sve građane naše zemlje, kao što su i BZK 'Preporod' i SPKD 'Prosvjeta' “, kazao je gradonačelnik.

Na koncertu su nastupili Župni zbor Presvetog srca Isusova iz Brčkog kao i Zbor Adoro iz Tolise.

Pored koncerta u organizaciji HKD „Napredak“ održan je i „Koncert učenika Osnovne muzičke škole Brčko“ u brčanskom Domu kulture.