Gradonačelnik razgovarao s predstavnicima Udruge umirovljenika Federacije BiH

5.9.2017. Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić razgovarao je danas s predstavnicima Udruge umirovljenika Federacije BiH o pitanjima koja se tiču pomoći koja dolazi od strane Vlade Brčko distrikta BiH, a ogleda se u jednokratnoj novčanoj pomoći, subvencijama za električnu energiju i financijskoj pomoći za banjsko-klimatsko liječenje ove populacije za koju se iz gradskog proračuna godišnje izdvaja 100.000 KM.
2017-09-05-Posjeta_UP_Federacije-1

2017-09-05-Posjeta_UP_Federacije-2 

„Načinio sam prvi korak i na licu mjesta kroz neposredan razgovor čuo sam što muči umirovljenike. Mislim da je to dobar način da krenemo u rješavanje problema koji ih tište. Iniciran je problem cijene lijekova s obzirom da veliki broj umirovljenika izdvaja veliki dio svojih ionako niskih primanja za nabavu lijekova“, istaknuo je gradonačelnik Milić. 

On je najavio da će u suradnji s predstavnicima Odjela za zdravstvo i ostale usluge i Fonda zdravstvenog osiguranja, koji se bave ovom problematikom, razmotriti ovaj problem s ciljem iznalaženja načina za njegovo rješavanje.

2017-09-05-Posjeta_UP_Federacije-3 

Predstavnici Udruge umirovljenika koji mirovine primaju iz Fonda PIO/MIO FBiH zahvalili su gradonačelniku na današnjem posjetu koji im, kako su istakli, mnogo znači, jer su imali priliku da dobiju informacije o redovitim aktivnostima Vlade Brčko distrikta BiH, ali i da predoče  navedene probleme s kojima se susreću, kao i problem korištenja prostorija za rad Udruge. 

Ismet Bešić, predsjednik Udruge, izrazio je nadu da će današnji sastanak s prvim čovjekom Distrikta uroditi plodom te da će se i nadležni predstojnici odjela te predstavnici relevantnih institucija u narednom razdoblju uključiti u rješavanje tema sastanka.