Gradonačelnik podijelio novogodišnje paketiće mališanima obdaništa „Naša djeca“

26.12.2017. Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić obradovao je više od 400 mališana obdaništa „Naša djeca“ novogodišnjim paketićima. Djeca obdaništa u naselju Grčica pripremila su recitacije i pjesmice specijalno za ovu priliku, a osim gradonačelniku obradovala su se i posjeti Djeda Mraza.

Image for news

„Meni je zadovoljstvo da smo i ove godine, kao i ranijih godina, nastavili tradiciju posjećivanja obdaništa i darivanja djece novogodišnjim paketićima. Kao i sva djeca najviše se obraduju Djedu Mrazu i imali su želja koje on može ispuniti, ali postoje i one želje koje ova vlada i ovaj gradonačelnik moraju da ispune kada su u pitanju naši najmlađi sugrađani, a to je da im osiguramo dovoljno kapaciteta u obdaništima“, istakao je gradonačelnik Milić.

On je izrazio zadovoljstvo što će u narednoj godini najvjerovatnije biti završeno još jedno obdanište i krenuti u proceduru pripreme dokumentacije i izgradnje još dva obdaništa u našem gradu.

„Djeci moramo osigurati uslove za njihovo obrazovanje, odgoj i po završetku škole uslove za daljnji život na prostoru ove lokalne zajednice“, istakao je Milić.

Gradonačelnik je sa saradnicima, šefom Odjeljenja za stručne i administrativne poslove Srđanom Blažićem i sekretarom Vlade Davorom Šolajom obišao i učesnike projekta „Napredujmo zajedno“ u organizaciji Društva psihologa Brčko distrikta BiH i podijelio im novogodišnje paketiće, kao i zahvalnice za učešće u projektu.