Gradonačelnik upriličio sastanak s predstavnicima Udruženja „Povratak“ Brčko

25.2.2013. Dr. Anto Domić, gradonačelnik Brčko distrikta BiH primio je danas u Gradskoj vijećnici predstavnike Udruženja „Povratak“ Miroslava Ćosića i Dubravka Barišića sa saradnicima koji su prezentovali svoje programske ciljeve pri intenziviranju procesa povratka s akcentom na mogućnosti održivog povratka kao i obnove ratom devastiranih područja u Brčko distriktu Bosne i Hercegovine.

Image for news

Miroslav Ćosić, predsjednik Udruženja „Povratak“, naglasio je da su za realizaciju projekta održivog povratka u Brčkom zatražili sredstva iz budžeta Distrikta u iznosu od dva miliona konvertibilnih maraka što bi im također omogućilo i povlačenje sredstava iz državnih i fondova EU.

„Neki zahtjevi se poklapaju s našim nastojanjima da djelujemo u smislu investiranja u oblasti ruralnog razvoja, poljoprivrede, šumarstva i vodoprivredu kako bismo uspjeli što je moguće više realnih potreba ostvariti“, pojasnio je gradonačelnik Domić.

Gradonačelnik je još istakao da je ovaj razgovor veoma koristan jer ukazuje i na viđenja povratnika kada se radi o podsticajima u poljoprivredi, ali i projektima subvencija i kreditiranja u tom području.