Gradonačelnik upriličio prijem za učesnike festivala „Dječija mašta može svašta“

4.3.2017. Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić upriličio je prijem u Gradskoj vijećnici za učesnike tradicionalnog trinaestog dječijeg festivala „Dječija mašta može svašta – Brčko 2017“, koji se i ove godine održava u Brčkom u okviru 17. godišnjice Distrikta.

Image for news
2017-03-06-Prijem_ucesnika_festivala-4
U neformalnom druženju s biserima festivala, koji će nastupiti večeras u Sportskoj sali Gimnazije od 18.00 sati, gradonačelnik je svim učesnicima poželio mnogo sreće te istakao da je ovaj festival značajan kulturni događaj i jedan od važnijih muzičkih festivala, ne samo u našem gradu, nego i u regiji. „Mislim da ovaj festival treba da traje jer ovakva vrijednost treba da se nađe u kalendaru dešavanja Brčko distrikta BiH. Izuzetno mi je zadovoljstvo što sam danas kao gradonačelnik imao priliku da ugostim dječicu koja su sasvim sigurno naša budućnost“, rekao je gradonačelnik Milić.
2017-03-06-Prijem_ucesnika_festivala-2
 
Umjetnički direktor Festivala Jovan Adamov i voditelj Minja Subota naglasili su da je „Dječija mašta može svašta“ ponos Brčko distrikta BiH kao jedinstven festival koji okuplja sve vrste stvaralaštva mladih, od likovnjaka, pisaca, majstora instrumenata do muzičkih takmičara koji će se večeras na grandiozan način predstaviti publici. Oni su naveli da je ovo svojevrsna promocija talenta i istakli da je iza festivala ostalo više od 200 autorskih pjesama, stoga je njegova vrijednost nemjerljiva.
 
Festival „Dječija mašta može svašta“ realizuje Dječiji kulturni centar iz Bijeljine, a pokrovitelj manifestacije je Vlada Brčko distrikta BiH.
2017-03-06-Prijem_ucesnika_festivala-3