Gradonačelnik Kadrić upriličio prijem za članove Organizacionog odbora 19. Međunarodnog Bajramskog turnira

23.12.2021. Esed Kadrić, gradonačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, danas je primio članove Organizacionog odbora 19. Međunarodnog Bajramskog turnira u malom fudbalu koji počinje u nedjelju 26. decembra 2021. godine i trajat će do 5. januara 2022. godine.

Image for news

Kako su kazali prisutni članovi, na turniru će učestvovati sve kategorije, od pjetlića do veterana, a ono što je novina ovogodišnjeg turnira jeste organizovanje takmičenja u konkurenciji djevojaka, pod nazivom Memorijal „Dževad Bekić Džeko”. Podsjetili su da je Dževad Bekić Džeko bio najistaknutiji trener i selektor ženske reprezentacije Bosne i Hercegovine, kao i predsjednik Organizacionog odbora 1. Međunarodnog Bajramskog turnira koji se održao 2004. godine, te da će se na taj način dati mali doprinos za njegovu veliku posvećenost ovom sportu. Također su osigurane novčane nagrade za najuspješnije ekipe, kao i pehari, zahvalnice i nagrade za najbolje pojedince.

Gradonačelnik Kadrić kazao je da će dati svoj doprinos u realizaciji ovog turnira, jer se radi o jednom od najznačajnijih sportskih događaja u Brčko distriktu BiH kojim se različite generacije, posebno učenici osnovnih i srednjih škola, podstiču na bavljenje sportom, te će svečano otvoriti turnir 26. decembra u 17.00 sati, u sali JU „Ekonomska škola” Brčko.