Gradonačelnik ugostio predsjednicu Kluba Brčko-Melburn iz Australije

13.3.2012. Gradonačelnik Brčko Distrikta BiH dr. sci. Miroslav Gavrić ugostio je danas sa saradnicima, u zgradi Gradske vijećnice, predsjednicu Kluba Brčko-Melburn iz Australije Natašu Sarajlić. Klub Brčko-Melburn okupio je u Australiji oko 70 Brčaka koji u ovoj dalekoj zemlji njeguju kulturu, tradiciju i običaje podneblja sa kojeg potiču.

Image for news

 

Na sastanku je razgovarano o kulturno-zabavnoj manifestaciji "Savski cvijet" koju Brčaci koji žive u Melburnu organizuju svake godine u aprilu, po uzoru na istoimenu manifestaciju koja se godinama unazad održava u Brčkom.

Gradonačelnik Gavrić je podržao napore i ideje kao i angažovanje svih koji, iako žive u Australiji, nisu zaboravili svoju tradiciju i iskazao zadovoljstvo aktivnostima koje organizuju.

Predsjednica Kluba Brčko-Melburn Nataša Sarajlić zahvalila je gradonačelniku na prijemu i istakla da, osim manifestacije "Savski cvijet", ovaj multietnički klub organizuje redovna druženja i učestvuje u mnogobrojnim aktivnostima koje se organizuju širom Australije.