Gradonačelnik svečano otvorio regionalni Skup logističara u Brčkom

12.11.2015. Regionalni Skup logističara LOGIN 08, u organizaciji Udruženja logističara Brčko distrikta BiH, održan je danas u Hotelu „Jelena“ u Brčkom gdje je u interaktivnim predavanjima više od 100 učesnika razgovaralo o izazovima logistike modernog doba.




Image for news

2015-11-12-Udruzenje-logisticara-2
Skup je svečano otvorio gradonačelnik Brčko distrikta BiH dr. Anto Domić, koji je ovom prilikom naglasio da se Brčko ponosi što je domaćin ovakvog naučnog skupa iz oblasti logistike i transporta.
Tema okruglog stola bila je uloga nacionalnih željezničkih operatera u logistici modernog doba uz poruku da razvoj svjetske privrede nije moguć bez transporta, a transportni oblik koji se javlja kao najefikasniji jeste korištenje industrijskih kolosijeka.
Gosti skupa bili su predstavnici Luke Ploče, željeznica Hrvatske i Makedonije, špediterskih i logističkih firmi iz susjednih zemalja, kao i predstavnici željeznica Republike Srpske i Federacije Bosne i Hercegovine. Učestvovale su i firme članice Studen Holdinga, dok su predavači bili profesori sa Fakulteta tehničkih nauka iz Novog Sada, Fakulteta prometnih znanosti iz Zagreba i Saobraćajnog fakulteta iz Sarajeva.
Predsjednik Udruženja logističara Dejan Ilić rekao je kako LOGIN 08 doprinosi boljoj saradnji između različitih privrednih, logističkih i transportnih kompanija te da se kroz edukativni program otvaraju vrata sklapanju novih poslova i širenju poslovnih veza i kontakata.
Zahvalio je Belisar logistici na svesrdnoj pomoći oko realizacije skupa kao i učesnicima koji su svojim prisustvom dali nemjerljiv doprinos razvoju pozitivnog poslovnog okruženja u Brčko distriktu BiH.
Prema riječima izvršnog direktora za logistička pitanja Belisar logistike Jove Ilića, s današnjeg skupa poslana je jaka poruka da bez kvalitetnog ulaganja u infrastrukturu, prvenstveno u željeznice, nema efikasnog privrednog razvoja.
U sklopu ovog naučnog skupa u Brčkom programom je predviđen i obilazak Agroindustrijskog kompleksa Studen Holdinga.

2015-11-12-Udruzenje-logisticara-3