Gradonačelnik primio učesnike „Akademije mladih lidera dijabetesa Bosne i Hercegovine“

27.11.2023. Gradonačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine prim. dr. Zijad Nišić danas je zajedno sa šefom Kabineta gradonačelnika Nedimom Hamzabegovićem primio učesnike i organizatore „Akademije mladih lidera dijabetesa Bosne i Hercegovine“.

Image for news

Akademija se održava u periodu od 23. 11. do 27. 11. 2023. godine, a namijenjena je mladim osobama sa dijabetesom uzrasta od 18 do 30 godina iz cijele Bosne i Hercegovine koji žele unaprijediti i steći nova znanja iz oblasti dijabetesa, liderstva, volonterizma, komunikacija i odnosa s medijima. Projekat ima za cilj osnaživanje mladih osoba sa dijabetesom i njihovo angažovanje u svojim zajednicama u cilju podizanja svijesti o dijabetesu, prevencije dijabetesa i aktivnosti s ciljem edukacije oboljelih.

Prva generacija okupila je 20 učesnika iz Brčko distrikta BiH, Zeničko-dobojskog, Sarajevskog, Hercegovačko-neretvanskog i Tuzlanskog kantona kao i učesnike iz Banja Luke, Prijedora i Bijeljine.

Gradonačelnik Nišić istakao je važnost ovog događaja poručivši da će nastaviti pružati podršku sličnim aktivnostima.

Predsjednik Udruženja dijabetičara Brčko distrikta BiH  Đorđe Vuković uručio je plaketu gradonačelniku zahvalivši se na organizaciji događaja.