Gradonačelnik primio turiste iz Velike Britanije

30.4.2013. Luksuzni kruzer u vlasništvu holandske firme „Saga Cruise“, koja organizuje turistička krstarenja za turiste starije od 50 godina, u utorak je, 30. aprila 2013. godine, po prvi put uplovio u brčansku luku. Ovo putovanje je započelo u Budimpešti, potom se nastavilo preko Mađarske, Slovenije i Republike Srbije te doplovilo u jedinu luku u BiH, u luku Brčko distrikta BiH.

Image for news

2013-05-07-Gradonacelnik_primio_turiste-2

Predstavnici Službe za turizam Vlade Brčko distrikta BiH dr. Aleksandar Đurić i Marica Markoljević dočekali su 87 putnika starije životne dobi iz Velike Britanije, s kojima su  organizovali prigodnu šetnju gradom, obilazak kulturnih i vjerskih znamenitosti te su na kraju imali priliku razgledati Gradsku vijećnicu, kao najvrjedniji kulturno-historijski objekat u Brčkom, gdje je ove turiste primio i gradonačelnik Distrikta dr. Anto Domić.

2013-05-07-Gradonacelnik_primio_turiste-3

2013-05-07-Gradonacelnik_primio_turiste-4

Gradonačelnik je putnicima kruzera zaželio dobrodošlicu i ugodan boravak u gradu. Ovom prilikom gradonačelnik Brčko distrikta BiH dr. Anto Domić kazao je turistima kako se nada da su zadovoljni posjetom te je izrazio želju da se svakako u nekom budućem periodu ponovi dolazak ovog zaista reprezentativnog kruzera.

2013-05-07-Gradonacelnik_primio_turiste-5