Gradonačelnik primio predstavnika njemačke organizacije za prečišćavanje voda

13.6.2014. Gradonačelnik Brčko distrikta BiH dr. Anto Domić danas je, u prostorijama Gradske vijećnice, primio predstavnika državne organizacije THW  iz Njemačke Maxa Bertholda koji je sa svojom ekipom proteklih dana radio na prečišćavanju vode na području MZ Bijela i MZ Brezovo Polje.


Image for news

S obzirom da se kvalitet vode na ovim lokalitetima poboljšao, odnosno vratio u prvobitno stanje kakvo je bilo prije poplava, posao ove organizacije na području Distrikta priveden je kraju. Na sastanku sa gradonačelnikom gospodin Berthold je izrazio zadovoljstvo u smislu organizovanosti i brzog djelovanja koje su uočili prilikom saniranja terena u Brčkom. Doktor Domić ga je upoznao sa trenutnom situacijom u Vučilovcu, odnosno o konceptu angažovanja domaćih firmi za čišćenje ovog područja, pri čemu je predstavio plan o preseljenju mještana Vučilovca. Gradonačelnik je istakao da je upravo njihov doprinos u prečišćavanju vode jedan od razloga zašto se na području Brčkog izbjegla moguća epidemija, ali i da je pozitivno iznenađen brzinom njihove reakcije i dolaska.

2014-06-13-Sastanak-preciscavanje_vode1

Posjeta gradonačelniku predstavnika ove organizacije upriličena je kako bi zahvalili na pruženoj podršci tokom rada, posebno zbog činjenice da su u Brčko distriktu BiH bez ikakvih poteškoća rješavali sve prepreke na koje su nailazili. Osvrnuli su se i na događaje za vrijeme poplava, pri čemu je gradonačelnik naglasio da se nevolja ne događa često, ali kada su ovakve pojave u pitanju i jednom u životu je previše.