Gradonačelnik primio novinare iz Francuske

10.5.2016. Novinari iz Francuske Anthony Micallef i Delphine Bauer prilikom današnjeg boravka u Brčkom posjetili su gradonačelnika Brčko distrikta BiH dr. Antu Domića i intervjuisаli za sedmični Pariški magazin.

Image for news
Prevladavala su pitanja o Brčko distriktu BiH u kontekstu multietničke zajednice i suživota različitih naroda, potom o načinu osnivanja te funkcionisanja lokalne administracije.

Jedinstveno iskustvo Brčkog u smislu izgradnje mira je centralna tačka reportažnog intervjua kao i druga aktuelna pitanja u vezi sa specifičnim statusom i društveno-političkom situacijom u Brčko distriktu BiH.

Dr. Domić je pojasnio poziciju Brčko distrikta BiH u odnosu na entitete i Bosnu i Hercegovinu te u čemu se ogleda značaj čuvanja specifičnog statusa u ispunjavanju svih obaveza Brčko distrikta BiH, a osvrnuo se također i na događaje iz prošlosti.

Prema riječima novinara Micallefa i Bauer ovo je dobra prilika da se francuskoj publici predstavi Brčko kao mirovni projekat te iskaže važnost Brčko distrikta BiH u tom smislu.

2016-05-10-Gradonacelnik_s_novinarima-3