Gradonačelnik primio članove Udruženja „Raja sa Ficibajera“ i njihove goste iz Ptuja

20.5.2011. Gradonačelnik Brčko distrikta BiH, dr. Dragan Pajić primio je članove Udruženja građana „Raja sa Ficibajera“ i njihove goste, članove Sportskog društva „Centar“ iz Ptuja, koji su došli u Brčko predvođeni načelnikom općine Štefanom Čelanom. Pozdravljajući goste iz Slovenije, gradonačelnik Pajić je istakao da Brčko distrikt BiH ima nekoliko započetih aktivnosti sa slovenačkim institucijama i izrazio zadovoljstvo što je u prilici da ugosti g. Čelana i njegove sugrađane. On je naglasio da je prijateljstvo i druženje između Brčaka i Ptujana može prerasti i u ostvarivanje privredne saradnje između dva grada i da su ovakve prilike svakako dobre i za razmjenu iskustava i pozitivnih primjera između dvije lokalne zajednice.

Image for news
Načelnik općine Ptuj Štefan Čelan je zahvalio na gostoprimstvu i istakao da zemlje bivše Jugoslavije moraju više sarađivati jer su njihova tržišta isuviše mala i izrazio nadu da će u budućnosti doći do neke vrste konfederacije među zemljama Jugositočne Evrope. On je podsjetio da zemlje bivše Jugoslavije nisu povezane samo na ekonomskim principima nego i na emotivnim, što se vidjelo i u nedavnom glasanju na Pjesmi Evrovizije. Stoga, da bi bili jači moramo se pomagati i sarađivati, zaključio je Čelan.

2011-05-20-Prijem_Ptujana

Domaći i gosti su razmijenili prigodne poklone, a nakon prijema će odigrati prijateljsku fudbalsku utakmicu, a potom nastaviti druženje.