Gradonačelnik otvorio Festival „Dječija mašta može svašta” i uručio nagrade pobjednicima

U okviru obilježavanja 24 godine Brčko distrikta Bosne i Hercegovine u sali brčanske Gimnazije održan je Festival „Dječija mašta može svašta” koji je zvanično otvorio gradonačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine prim. dr. Zijad Nišić.

Image for news

Gradonačelnik Nišić u svom obraćanju istakao je da ovaj festival šalje poruke mira, zajedništva, empatije i solidarnosti.

Na Festivalu „Dječija mašta može svašta” predstavljene su 22 numere u izvođenju 27 učesnika, a nagrade je uručio gradonačelnik Nišić.

Grand prix za interpretaciju uručen je Lejli Malkić iz JU Četvrta osnovna škola Brčko distrikta BiH za pjesmu „Ime sakriveno“, a prva nagrada za interpretaciju Davidu Divkoviću iz JU Druga osnovna škola za izvođenje pjesme pod nazivom „Neću se zaljubiti“.

Drugu nagradu za interpretaciju odnijela je Ilda Islamović iz JU Peta osnovna škola Brčko distrikta BiH s pjesmom „Čemu služi srce” kao i Martin Rener iz JU Prva osnovna škola s pjesmom „Ne brini”. Treću nagradu za interpretaciju dobile su Nora Pirić i Dunja Gatarević iz JU Prva osnovna škola s pjesmom „Dijalozi i razlozi”, kao i Imran Halilović iz JU Druga osnovna škola s pjesmom „Tvoje ime u mom spomenaru”. Posebnu nagradu za interpretaciju dobila je Zerina Ribić iz JU Druga osnovna škola s pjesmom „Rješenje” te Ema Mahmutović iz JU Osma osnovna škola s pjesmom „Zimske čarolije”. Posebnu nagradu za scenski nastup dobila je Irina Jeftić iz JU Šesta osnovna škola s izvedbom „I mi smo svijet”.