Gradonačelnik otvorio Drugi simpozij medicinskih sestara i tehničara

21.4.2017. 
U organizaciji brčanskog Udruženja zdravstvenih tehničara „Medicinar“ u hotelu „Jelena“ danas je započeo „Drugi simpozij medicinskih sestara i tehničara“.


Image for news
Simpozij je svečano proglasio otvorenim gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić koji je ovom prilikom poručio da je akcenat na dobrom funkcionisanju zdravstva prvenstveno na ljudima. „Nadam se da će u trenutno osjetljivom stanju u kakvom je zdravstvo ovakvi simpoziji postati tradicionalni s ciljem razmjene iskustava i znanja te poboljšanja rada, ali i statusa zdravstvenih radnika na njihovo i zadovoljstvo pacijenata“, poručio je gradonačelnik Milić.
Predsjednik Udruženja „Medicinar“ Davor Divković rekao je da je jedan od najznačajnijih ciljeva simpozija sprečavanje odlaska kvalitetnih medicinskih kadrova iz naše zemlje.
2017-04-21-Drugi_simpozijum
Otvaranju dvodnevnog simpozija međunarodnog karaktera na kojem će učešće uzeti oko 150 učesnika iz BiH i Srbije prisustvovali su zamjenik gradonačelnika Brčko distrikta BiH Anto Domić, direktor Javne zdravstvene ustanove „Zdravstveni centar Brčko“ Nihad Šibonjić, predstavnici udruženja medicinskih tehničara iz Federacije BiH i Republike Srpske te mnogobrojni medicinski tehničari i zdravstveni radnici. Tokom simpozija bit će predstavljeno šezdeset radova iz različitih oblasti medicinske struke.