Gradonačelnik na turniru u malom fudbalu u JU Tehnička škola Brčko uručio pobjedničke pehare

U okviru obilježavanja dana JU Tehničke škole Brčko distrikta Bosne i Hercegovine gradonačelnik prim. dr. Zijad Nišić danas je zajedno sa direktorom JU Tehničke škole Brčko Dejanom Nikolićem uručio pobjedničke pehare ekipama u malom fudbalu. Finale su završene uspjehom ekipe II. 7 (Tehničari drumskog saobraćaja) koja je zasluženo odnijela pobjedu i osvojila prvo mjesto.

Image for news

Gradonačelnik je učesnicima turnira čestitao i naglasio važnost podrške mladima.

„Ovo je izvanredan primjer kako zajedničkim naporima možemo podržati mlade i sportske aktivnosti u našem gradu. Čestitam svim ekipama na njihovim uspjesima i nadam se da će ova sportska manifestacija služiti kao inspiracija mladima da nastave njegovati sportski duh i timski rad“, kazao je gradonačelnik.

Ekipa III. 4 (Energetičari) osvojila je drugo mjesto dok je treće mjesto pripalo ekipi III. 7 (Tehničari drumskog saobraćaja). Sergej Trivunović je proglašen najboljim igračem i najboljim strijelcem sa 10 postignutih pogodaka, dok je Emir Karić zaslužio titulu najboljeg golmana.

Turnir u malom fudbalu organizovao je Omladinski centar Vermont iz Brčkog u saradnji sa JU Tehnička škola Brčko.

Predstavnici „Vermonta“ iskoristili su priliku i ujedno donirali veliki paket sportske opreme Tehničkoj školi za nastavu tjelesnog odgoja čime je ovim gestom dodatno podržan daljnji razvoj sportskih aktivnosti u školi.