Gradonačelnik na promociji diploma za oko devedeset brčanskih ekonomista

9.5.2013. Povodom dodjele diploma za devedeset diplomiranih ekonomista i jednog magistra ekonomskih nauka upriličena je svečana promocija na Ekonomskom fakultetu u Brčkom gdje je prisustvovao i gradonačelnik Brčko distrikta BiH dr. Anto Domić koji je ovim studentima uručio diplome.

Image for news

 

Gradonačelnik Domić je ovom prilikom čestitao bivšim studentima na sticanju diploma te istakao naročito značaj ovog dana za ove mlade ljude, Ekonomski fakultet, ali i za cijeli Brčko distrikt BiH koji nije veliki grad, ali njeguje veliku tradiciju ekonomske nauke i obrazovanja.

2013-05-09-Gradonacelnik_na_promociji_diploma-2

Pred punim amfiteatrom prisutne je pozdravio rektor Univerziteta Istočno Sarajevo profesor doktor Mitar Novaković, dekan fakulteta profesor doktor Ljubomir Trifunović, a prisustvovali su i predsjednik Saveza studenata Ekonomskog fakulteta Tomislav Gligorević, te šef  resornog Odjeljenja za obrazovanje u Vladi Distrikta Momčilo Poljić.

2013-05-09-Gradonacelnik_na_promociji_diploma-1

"Vlada će i ubuduće finansijski pomagati rad ove visokoobrazovne institucije sa tradicijom djelovanja od 52 godine i raditi na razvoju visokog obrazovanja", istakao je Poljić, uz čestitke svim diplomantima.