Gradonačelnik prisustvovao predavanju Ane Dornik o karcinomu dojke

U okviru obilježavanja 24 godine Brčko distrikta Bosne i Hercegovine gradonačelnik prim. dr. Zijad Nišić prisustvovo je u Omladinskom centru u Brčkom predavanju Ane Dornik na temu karcinom dojke koje je organizovalo UG „Zavičajno udruženje Ozrenaca“ iz Brčkog.

Image for news

Gradonačelnik je istakao važnost podizanja svijesti o ovoj temi i pružanja podrške svim ženama koje se bore s ovim izazovom.

Ana Dornik pokazuje nevjerojatnu hrabrost i predanost u pružanju podrške ženama koje se suočavaju s karcinomom dojke. Njeno predavanje nije samo informativno, već i inspirativno, potičući nas da budemo solidarni i da podržavamo jedni druge u teškim trenucima. Neka ovo predavanje bude podsjetnik svima nama da zajedno možemo ostvariti pozitivne promjene i pružiti podršku onima kojima je najpotrebnija“, istakao je gradonačelnik.

Sekretar UG „Zavičajno udruženje Ozrenaca“ Zvjezdana Nedić kazala je da su prisutni imali priliku čuti jednu realnu i istinitu priču od žene koja je pobijedila opaku bolest.

Ana Dornik je hrabra i vrlo uspješna žena koja vodi udruženje „Žena uz ženu” dobitnica je nekoliko nagrada, autor knjige „Ti si ta” čiji su primarni ciljevi podizanje svijesti, ulivanje snage i hrabrosti ženama. Ovo je za nas važan projekat jer kao društveno odgovorno udruženje činimo sve da podignemo svijest naših članova kao i svih ostalih građana Brčko distrikta BiH“, kazala je Nedić.

Ana Dornik je danas motivacija i inspiracija mnogim ženama. Aktivno vodi i svoj Instagram profil preko kojeg daje podršku mnogim ženama širom regije.

Predavanju je prisustvovao i glavni koordinator Vlade Željko Antić.