Градоначелник на отварању амбуланте у Мјесној заједници Станови


28.6.2013. Градоначелник Брчко дистрикта БиХ др Анто Домић и шефица Одјељења за здравство и остале услуге др Анђа Николић отворили су данас амбуланту у Мјесној заједници Станови, а отвaрaњу су присуствовали још и предсједник Скупштине Брчко дистрикта БиХ  Ђорђа Којић те шефица Одјељења за јавни регистар у Влади Цвијета Танасић, као и тамошњи мјештани.


Image for news
2013-06-28-Otvorena_ambulanta_u_Stanovima-2

Градоначелник је овом приликом  рекао да је у концепту организовања  примарне здравствене заштите као један од кључних параметара тај да се пружање медицинске помоћи и лијечење врши што је могуће ближе мјесту становања.

"Данашње отварање амбуланте постаће дио јединствене мреже здравствених амбуланти. Након издвајања јавне здравствене установе она ће покривати и дио ове мјесне заједнице, а вјерујемо да ће олакшати живот становницима јер неће морати да путују далеко од амбуланте и да ће им повећати стандард живљења", нагласио је градоначелник Домић.

2013-06-28-Otvorena_ambulanta_u_Stanovima-3

Докторка Анђа Николић је истакла да ће овај догађај за мјештане Станова значити много јер ће у ову амбуланту, за почетак једном недјељно, долазити љекар и сестра  и то понедјељком од 13.00 часова, уз могућност да се то и чешће организује што ће зависити од потреба овдашњег становништва.

"Амбуланта ће бити на располагању за редовне прегледе за око три стотине мјештана који су досада морали путовати у здравствену амбуланту Мјесне заједнице Ражљево или у Дом здравља у Брчком", рекла је др Николић.

2013-06-28-Otvorena_ambulanta_u_Stanovima-4

Огромно задовољство због отварања амбуланте у свом насељу исказали су и мјештани Станова Константин Петрић и Савић Илија указујући на изузетан значај ове амбуланте у Мјесној заједници Станови као и у њиховим потребама за лијечењем.