Gradonačelnik na „VIII. međunarodnim susretima IPA Brčko“

Gradonačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine prim. dr. Zijad Nišić prisustvovao je „VIII. međunarodnim IPA susretima“ u Brčkom na kojem je ujedno svečano obilježen i jubilej 10 godina postojanja Regionalnog kluba Brčko distrikt BiH IPA Brčko – Međunarodno policijsko udruženje.

Image for news

Na „VIII. međunarodnim susretima“ učešće je uzelo 29 predstavnika IPA klubova iz zemalja bivše Jugoslavije kao i Poljske, Rumunije i Bugarske.

Gradonačelnik je u svom obraćanju čestitao desetu godišnjicu Regionalnog kluba IPA Brčko distrikt BiH i naglasio važnost postojanja ovog kluba i u Distriktu.

„Ponosan sam što sam danas ovdje kako bismo proslavili i ovaj veliki jubilej. Ova organizacija predstavlja ne samo vezu među policajcima, već i simbol saradnje i zajedništva među državama. Neka nastave svoju važnu misiju na izgradnji dobre saradnje“, kazao je gradonačelnik.

U saradnji s Kabinetom gradonačelnika i Turističkom zajednicom Brčko distrikta BiH organizovana je i posjeta Vijećnice, obilazak grada kao i obilazak kancelarije IPA u Brčkom.

Svečanost je obilježena uz kulturno-zabavni program i takmičenje u kuglanju.

IPA je strukovna organizacija policajaca koja okuplja više od 450.000 članova organizovanih u 67 država i ona je politički i poslovno potpuno nezavisna i nevezana za niti jedno drugo udruženje ili instituciju. BiH je kao 62. država, primljena u punopravno članstvo 2012. godine.