Gradonačelnik Milić sa rukovodstvom firme „Termoelektro” o poboljšanju poslovnog ambijenta u Brčkom

6.2.2020. Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić posjetio je danas rukovodstvo firme „Telmoelektro” u Brčkom, preduzeće koje je osnovano 1997. godine, a koje pruža kompletnu uslugu od inženjeringa i izrade projekata do organizacije na samom gradilištu.

Image for news

Riječ je o preduzeću za inženjering, izgradnju, projektovanje, proizvodnju vanstandardne opreme, remont i održavanje energetskih i industrijskih postrojenja. Ova firma sa sjedištem u Brčkom zapošljava 300 radnika, a u cjelokupnoj grupaciji sa preduzećima u Zenici, Bosanskom Brodu, Loparama, Bijeljini, Gunji i u Njemačkoj, oko 600 radnika.

Na sastanku je razgovarano o modelima i načinima za poboljšanje cjelokupnog poslovnog ambijenta na području Distrikta, s akcentom na zadržavanje radnika na prostoru lokalne zajednice, što je zajednički cilj, kako realnog sektora tako i Vlade Brčko distrikta BiH.

Gradonačelnik Siniša Milić istakao je neophodnost zajedničkog djelovanja za stvaranje ambijenta za privredni razvoj i izrazio zadovoljstvo zbog uspješnog poslovanja „Termoelektra” i odličnim referencama koje potvrđuje njihova dominantna uloga u termoelektranama Ugljevik, Gacko, Kakanj, Tuzla i Stanari te rafinerijama nafte Bord i ulja Modriča, Arcelor Mittal Zenica i Soda so Lukavac.

Predsjednik Uprave Ilija Stjepanović predstavio je gradonačelniku ciljeve grupacije o proširenju poslovanja na području Brčko distrikta BiH te predložio smjernice za poboljšanje poslovnog ambijenta u ovoj lokalnoj zajednici. Na sastanku je dogovorena dalja komunikacija i naredni sastanci s proširenom grupom saradnika i donosiocima odluka u Brčkom.