Gradonačelnik Milić položio vijenac na mjestu stradanja porodice Isailović

10.5.2020. Na Trgu mladih ispred zgrade gdje je 10. maja 1994. godine u stanu od granate ispaljene sa položaja muslimansko-hrvatskih jedinica, stradala tročlana porodica Isailović, danas su predstavnici porodica poginulih boraca, ratnih vojnih invalida te gradonačelnik Brčkog Siniša Milić položili vijence i zapalili svijeće.

Image for news

   Podsjećajući da pravosudne institucije još nisu procesuirale ovaj stravični zločin protiv civilnog stanovništva kada su stradale Svjetlana (27) koja je bila u 8. mjesecu trudnoće, njena trogodišnja kćerka Božana i svekar Božo (61), gradonačelnik Milić je zatražio da se odgovorni za ovaj zločin kazne.

     „Po ko zna koji put sa ovog mjesta ponovo apelujemo da pravosuđe u skladu sa svojim obavezama, nadležnostima i ovlašćenjima kazni odgovorne za ovaj stravični zločin. Nema ni jednog opravdanja da to do sada nisu učinili. Bespogovorno podržavam inicijativu boračkih udruženja da se na ovom mjestu postavi spomen ploča koja će podsjećati na stradanje porodice Isailović“, izjavio je gradonačelnik Milić.

    On se na pomenu stradalim Isailovićima osvrnuo i u svjetlu obilježavanja Dana pobjede nad fašizmom, ističući da i ovaj zločin pok azuje da zlo u svijetu još nije pobijeđeno.

    „Zar emitovanje ustaške pjesme u programu crnogorske državne televizije i pojava poštanske marke u Makedoniji koja slavi NDH, nisu upozorenja da fašizam nije u potpunosti pobjeđen. Zbog toga stalno moramo podsjećati na opasnosti od obnove te najstrašnije ideologije, ali i da nam se zlo koje nas je sve zadesilo od 1992-1995 godine u građanskom ratu u BiH, više ne ponovi“, istakao je brčanski gradonačelnik.

     Pomen stradalim Isailovićima služio je protojerej stavrofor Predrag Ćirković.