Gradonačelnik dr. Domić na manifestaciji "Noć Skakavčana" u Gornjoj Skakavi

8.8.2015. U subotu, 8. augusta 2015. godine upriličena je manifestacija "Noć Skakavčana" u Gornjoj Skakavi kod Brčkog, a u sklopu ovog slavlja na kojem su se okupili stanovnici Skakave i obližnjih sela s ljudima iz dijaspore, organizovane su sportske igre, kao i kulturno-umjetnički program.

Image for news
2015-08-10-Noc_Skakavcana-2
Srdačne pozdrave na svečanom domjenku u Gornjoj Skakavi svim Skakavčankama i Skakavčanima uputio je gradonačelnik Brčko distrikta BiH dr. Anto Domić.
2015-08-10-Noc_Skakavcana-4
„Drago mi je što se rodila ova ideja da se počnemo okupljati bar jedanput godišnje i u mjesecu kada nas je najviše kod kuće. Iako je za organizaciju događaja bilo malo vremena, broj ljudi koji je došao govori u prilog tome da je ova ideja dobra i dobrodošla i da je treba u budućnosti njegovati kako bi ovi događaji uistinu bili susreti svih iz dijaspore i nas koji živimo ovdje kako bi zajednički mogli graditi ovaj naš prostor“, poručio je dr. Anto Domić, gradonačelnik Brčko distrikta BiH.
2015-08-10-Noc_Skakavcana-5
Nakon pozdravnog govora dr. Domića i predsjednika Mjesne zajednice Nike Lamešića, koji je u ime organizatora pozdravio prisutne goste, nastupili su i članovi Hrvatskog kulturno-umjetničkog društva „Skakava 06“ iz Gornje Skakave, a svečano veselje trajalo je do kasno u noć. Svečanom domjenku prethodila je fudbalska utakmica Dijaspora – NK Skakava 98.
2015-08-10-Noc_Skakavcana-6
2015-08-10-Noc_Skakavcana-3