Gradonačelnik dr. Anto Domić i članovi Vlade u obilasku zgrada od kulturno-historijskog značaja

15. 9. 2016. Gradonačelnik Brčko distrikta BiH dr. Anto Domić i zamjenik gradonačelnika Esed Kadrić obišli su danas s članovima i predstavnicima Vlade Brčko distrikta BiH zgrade u centru grada koje su nedavno rekonstruisane kao i one na kojima radovi i dalje traju.

Image for news
2016-09-20-Gradonacelnik_obisao_zgrade_u_centru_grada-1
 
Tokom protekle četiri godine mnogi su objekti u užem jezgru grada rekonstruisani i ponovo zasjali svojim nekadašnjim sjajem.
 
„Uže gradsko jezgro revitalizirali smo u smislu krovova, fasada i vanjske stolarije te svih građevina koje su pod zaštitom države. U ove četiri godine smo investirali oko 800.000 KM. Neki radovi još su u toku, ali finansijska konstrukcija je zaklopljena, ugovori potpisani i radovi idu svojom dinamikom. Nakon završetka radova vidjet će se da je strogi centar grada dobio nekadašnji sjaj“, rekao je dr. Anto Domić, gradonačelnik Brčko distrikta BiH.
 
Prema njegovim riječima ove građevine su od krucijalnog značaja za naš grad i upravo one važe za simbol Brčkog. Do sada su stavljene pod zaštitu i rekonstruisane zgrade Vijećnice, Veselin Masleša, zgrada Starog čelika, zgrada Kombinata te zgrada Palestine.
 
„Mislim da Brčaci mogu biti ponosni na ovo što je urađeno i da će u narednom periodu biti još mnogo lijepih građevina“, dodao je Stevan Sofić, šef Ureda za upravljanje javnom imovinom.
 
Za vrijeme obilaska čelnika izvršne vlasti također je istaknuto da je, ako se dosadašnja dinamika odvijanja radova bude pratila, u naredne dvije godine pod zaštitu države planirano staviti sve zgrade koje su od kulturno-historijskog značaja.
2016-09-20-Gradonacelnik_obisao_zgrade_u_centru_grada-4