Gradonačelnik Domić primio humanitarce iz Njemačke

14.5.2013. Gradonačelnik Brčko distrikta BiH dr. Anto Domić ugostio je danas u Vijećnici predstavnike njemačke humanitarne organizacije Bosnienhilfe Niederrhein, koja je od 2007. godine organizovala više humanitarnih akcija pomoći najugroženijim građanima Distrikta, uz podršku lokalne organizacije Merhamet.

Image for news

 

Ova humanitarna organizacija je već šest godina kroz svoje projekte prisutna na prostorima BiH, naročito kroz pomoć djeci s posebnim potrebama, ali i na inicijativu penzionisanih njemačkih oficira koji su se posebno istakli u dopremanju više stotina invalidskih kolica za naše sugrađane kojima su ta ortopedska pomagala neophodna.

U razgovoru je naročito istaknut problem oko nedostatka finansijskih sredstava za transport roba iz Njemačke za Bosnu i Hercegovinu koju su njemački humanitarci pripremili socijalno najugroženijima u Brčkom i BiH.

Gradonačelnik Domić je, uz zahvalnost ovim humanitarcima na dosadašnjim aktivnostima u obavljanju njihove plemenite misije, iskazao interes za uspostavljanjem čvršće saradnje sa ovom organizacijom, te prepoznavanje njihovih problema s ciljem preduzimanja zajedničkih akcija u racionalnijem i adekvatnom trošenju sredstava koja su u budžetu za te svrhe predviđena.