Gradonačelnik Domić obišao nasip u Krepšiću

4.7.2014. Gradonačelnik Brčko distrikta BiH dr. Anto Domić obišao je danas sa šefom Odjeljenja za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Dževdetom Šahovićem područje Krepšića, na lokaciji novoizgrađenog dijela nasipa koji je u proteklim poplavama prokopan radi ispuštanja velike količine vode koja je plavila obližnja sela.

Image for news

"Prokopavanjem tog dijela nasipa omogućen je ubrzano oticanje vode iz poplavljenih područja natrag u Tinju, a potom u rijeku Savu. Usljed oticanja vode na ovom mjestu načinjena je velika provalija zbog čega smo započeli postupak saniranja i uspješno ga završili", kazao je gradonačelnik Domić odgovarajući na pitanja novinara. On je dodao da je sanirani dio nasipa dužine oko 500 metara doveden u puno bolje stanje nego što je ranije bio, kao i da je sam prostor sagledan u širem kontekstu kako bi se našlo rješenje za trajno sprečavanje plavljenja u prvom redu Krepšića I te dijela Krepšića II.
2014-07-04-Obilazak_nasipa_u_Krepsicu-5
2014-07-04-Obilazak_nasipa_u_Krepsicu-9
2014-07-04-Obilazak_nasipa_u_Krepsicu-6

"Stručnjaci su uzeli izvjesne parametre na osnovu kojih će u narednih nekoliko dana biti donesena konačna odluka. Sada nastojimo kreirati sistemska rješenja kojim bismo postigli bolji izvjestan učinak u smislu smanjenja šteta kod eventualnih budućih poplava", istakao je dr. Domić.

DSC_1460