Gradonačelnik Domić o pozitivnom primjeru malog preduzetništva


21.7.2014. Novootvorena firma "Andrić montaža" d.o.o. u naselju Gornji Zovik, otvorila je danas svoja vrata gradonačelniku Brčko distrikta BiH dr. Anti Domiću koji se upoznao sa aktivnostima kojim se bavi, te uslovima rada i na licu mjesta uvjerio u pozitivno djelovanje malih firmi. On je istakao da je u današnje vrijeme svaka privredna inicijativa i inovativnost hvale vrijedna, posebno ova vrsta posla koja servisira i neke druge industrije.


Image for news

Naime, firma je za početak zaposlila 22 lica, uglavnom mještane ovog naselja, koji rade na sklapanju jednog malog segmenta koji se dalje koristi u njemačkoj autoindustriji. "Očekujem da ćemo u narednom periodu, a u skladu sa najavama i razgovorima koje smo do sada vodili, imati sve više pozitivnih primjera gdje mali preduzetnici za obavljanje različitih aktivnosti zapošljavaju na desetke ljudi", kazao je gradonačelnik Domić, ističući njihovu prednost u smislu pouzdanosti i praktičnosti. U ovom slučaju radi se o situaciji u kojoj se sam vlasnik, koji je ujedno i mještanin ovog sela, snašao u smislu da je uspostavio kontakte i započeo proizvodni proces, a zaposleni mještani, svakako da će doprinijeti stvaranju novog imidža ovoga kraja.
2014-07-21-Obilazak_firme_montaza
Vlasnik "Andrić montaža" d.o.o., Ilija Andrić napomenuo je da je ova djelatnost obavljana još 2008. godine kada je zbog ekonomske krize bio primoran da zatvori te da je sada iskoristio priliku koja mu se pružila da ponovno pokrene posao. "Počeli smo sa radom koji će, nadam se, dugo potrajati. Ovaj posao mi je omogućio da zaposlim dosta ljudi za ovaj mali prostor koji će imati sigurnu platu i priliku da rade u blizini svog mjesta", rekao je Andrić.
2014-07-21-Obilazak_firme_montaza-2