Gradonačelnik Domić na otvorenju gradskih bazena u Brčkom

19.6.2013.

Nakon ogromnih napora i dvogodišnjeg devastiranog stanja u kojem su se nalazili gradski bazeni u Brčkom, isti su danas, prije ugovorenog roka napokon otvoreni, a na otvorenju je bio i gradonačelnik Brčko distrikta BiH dr. Anto Domić.


Image for news
Gradonačelnik je izrazio ogromno zadovoljstvo da su bazeni napokon dostupni građanima ističući da je Vlada uložila mnogo napora da dođemo u ovu situaciju i ugovorimo obaveze u vezi s otvaranjem bazena.
2013-06-20-Otvaranje_bazena-1
"S obzirom da su bazeni nekoliko puta bili i opljačkani iznenađujuća je situacija da je u veoma kratkom roku sve urađeno. Nadam se da će besprijekorno funkcionisati, da će se higijenski standardi održati i što je najvažnije da će građani biti zadovoljni", rekao je gradonačelnik Domić.
2013-06-20-Otvaranje_bazena-2
Gradski bazeni su iznajmljeni na 10 godina, dok je zakupac dužan plaćati mjesečnu zakupninu od 1.000 KM, te ima priliku bazenima raspolagati tokom cijele godine kroz različito organizovane programe, što ranije nije bila praksa.
2013-06-20-Otvaranje_bazena-3
U obnovu gradskih bazena do sada je uloženo oko 200.000 KM, a potrebna su i dodatna ulaganja da bi oni bili u potpunosti funkcionalni.